Crème caramel

60 min
4
Créme caramel
Foto: TV4

Crème caramel är en söt och krämig dessert från Spanien.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


5 september 2012
60 min
4

Du behöver

  • 200 g socker
  • 12 st ägg
  • 1 l mjölk
  • 1 st citron, skal
  • 200 g smält socker

Gör så här

  1. Vispa samman ägg och socker, blanda i mjölk och citronskal.
  2. Häll det varma smälta sockret i en sockerkaksform, se till att hela formen täcks av såsen.
  3. Låt den svalna och häll därefter ner smeten. Ställ i varmt vattenbad i ugnen så att halva formen täcks, ca 180 grader i ca 1 timme.
  4. Se till så att puddingen inte bränns, täck i så fall med smörpapper. Kolla med en sticka om den är klar, stickan ska vara torr.
  5. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna innan du vänder upp och ned på den på ett djupt uppläggningsfat. Häll över det smälta sockret från formen vid servering.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept