Tabouleh med omelett

Tabouleh med omelett
Foto: TV4

Tabouleh med omelett

Av: Zinat Pirzadeh

Från: Klockan nio hos stjärnorna

20 ingredienser

1h

Serveras med en fetaost- och broccoliomelett, quornfilé och couscous.

Vintips från Zinat
Alkoholfri Sutter Home Fré Red, art nr 1930

Zinat bjöd även på
Mozzarella Caprese
Glass och ananas-chili

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tabouleh

  • 2,5 dl vatten
  • 150 g körsbärstomater, tärnade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl persilja, hackad
  • 0,5 tsk malen spiskummin

Couscous

  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl couscous
  • 100 g oliver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök

omelett

  • 500 g broccoli
  • 200 g fetaost
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 quornfiléer
  • smör

Gör så här

Tabouleh

  1. Blanda kryddorna och de hackade grönsakerna i en stor skål.
  2. Smaksätt med salt och olivolja och citron saft.

Couscous

  1. Stek hackad lök och vitlök och oliver.
  2. Tillsätt krossade tomater, lite vatten och låt koka upp en liten stund och häll sedan i couscous.
  3. Tag bort kastrullen från plattan, lägg på locket och låt stå några minuter.
  4. Tillsätt lite mer smöer locr och rör om och låt stå ytterligare några minuter.
  5. Rör upp med gaffel, sedan är couscousen färdig.

Omelett

  1. Stek broccolin mjuk i stekpannan i smör.
  2. Tillsätt och finfördela fetaosten i pannan.
  3. Tillsätt vitlök, crème fraiche och lite kokvatten tills du fått en lagom konsistens.
  4. Servera med quornfiléer tillagade i ugn.