Yoghurtmousse med jordgubbar

Yoghurtmousse med jordgubbar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Yoghurtmousse med jordgubbar

10 ingredienser

Till de söta jordgubbarna passar det bra med en syrlig mousse av yoghurt med citronsmak. En härlig dessert efter en stadig middag.

Ingredienser

portioner
  • 10 gelatinblad
  • 4 dl yoghurt
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron
  • 1 msk honung, flytande
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 10 jordgubbar
  • 4 kiwis
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Häll yoghurten i en bunke. Mjuka upp vaniljstången i varmt vatten, dela den på längden och skrapa ner de svarta fröna i yoghurten. Krama ut saften ur citronen, blanda med honung och häll i blandningen i yoghurten.
  2. Krama ur gelatinbladen väl och lös upp dem i kokande vatten. Blanda ner gelatinet noga eller mixa ner det i yoghurten med en handmixer. Vispa grädden och rör ner den i yoghurten.
  3. Spritsa moussen i portionsformar och garnera med jordgubbar, kiwi och citronmeliss.