Yoghurtglass med citrussallad

Yoghurtglass med citrussallad
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Yoghurtglass med citrussallad

9 ingredienser

30 min + 4 h i frysen

Fräsch dessert som står färdig och klar i frysen - en krämig yoghurtglass som du gör helt utan glassmaskin. Bjud med säsongens frukter och bär.

Tips! Får du äggskal i bunken är det lättast att fiska upp det med en äggskalshalva.

Ingredienser

portioner4 - 6

yoghurtglass

  • 120 g ägg [2 stora]
  • 150 g strösocker
  • 100 g vatten
  • 200 g grädde
  • 500 g turkisk yoghurt

Citrussallad

  • 3 blodapelsiner
  • 2 grapefrukter
  • 15 färska myntablad, strimlade
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Yoghurtglass

  1. Koka upp socker och vatten till 120 grader, inte mer, i en kastrull.
  2. Vispa äggen ordentligt och häll sockerlagen över äggvispet i en tunn stråle medan du fortsätter att vispa kraftigt.
  3. Vispa grädden.
  4. Häll yoghurten i samma bunke som grädden och vispa ihop.
  5. Vänd i äggskummet i yoghurtgrädden och rör ihop till en jämn smet.
  6. Lägg plastfilm i en brödform och fyll smeten i formen. Stoppa i frysen i ca 4 timmar.

Citrussallad

  1. Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria filéer. Skär ut filéerna över en bunke så att du tar tillvara på all juice.
  2. Blanda med mynta. Mal över lite svartpeppar. Servera citrussalladen till yoghurtglassen.