Yazh’s blomkålsparatha med hemgjord mango chutney

Yazh’s blomkålsparatha med hemgjord mango chutney
Foto: TV4
Bradley Peter
Bradley Peter

Yazh’s blomkålsparatha med hemgjord mango chutney

Av: Bradley Peter

Från: Hela Sverige bakar

19 ingredienser

Kryddigt tunnbröd fyllt med blomkålssmör, serveras med hemkokt mango chutney.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bröd
  • 2 msk rapsolja
  • 125 ml vatten (ungefär)
  • 360 g fullkornsmjöl
  • salt
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk peppar
  • 2 tsk kumminpulver
  • 45 g smör
  • 2 blomkål
  • 1 tsk amchurpulver
  • koriander

mango chutney

  • 3 äpplen, tärnade
  • 2 mango, tärnade
  • 2 gula lökar
  • 125 ml vitvinsvinäger
  • 300 g ljust muscovadosocker
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk curry
  • 0,5 tsk muskot

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, olja, salt och vatten till en mjuk deg. Låt degen vila i 15 minuter.
  2. Blanda ihop smöret, peppar, kumminpulver, amchurpulver, chilipulver, salt och koriander.
  3. Riv blomkålen och tillsätt till kryddsmöret.
  4. Dela degen i 8 bitar. Gör en skiva av deg och placera en boll av fyllning i mitten. Vik över degen så fyllningen täcks. Kavla ut tills 15-20 cm i diameter.
  5. Grädda i en stekpanna tills gyllene på båda sidor.

Mango chutney

  1. Blanda äpplen, mango, lök och vitvinsvinäger i en kastrull och koka i 20 minuter, rör om sällan.
  2. Tillsätt socker, citronjuice och kryddor och koka i ytterligare 5 minuter.