Yallatrappans baba ganouj

1 röst
45 m
4

En populär dip gjord på ugnsbakad aubergine smaksatt med tahini och citron som har sitt ursprung i Mellanöstern. Gott att duka fram på buffén. 

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 aubergine
  • 2 msk tahini
  • pressad citron efter smak
  • granatäpplesirap
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela auberginerna på längden, strö över salt och låt dem stå i ca 15 minuter. Skölj och klappa dem torra med hushållspapper.
  3. Tillaga auberginerna i ugnen tills de är helt mjuka, det tar ca 35 minuter beroende på storlek.
  4. Dra bort skalet och mixa fruktköttet tillsammans med citronsaft och tahini. Smaka av med salt och citron.
  5. Dekorera med granatäppelsirap.
18 april 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept