Yakiniku serveras med jasminris

0 röster
4

Den här huvudrätten bjuder på lövtunn entrecote som tillagas med gästerna på bordet med gasolkök. Köttet serveras med stekta grönsaker, paprikor, svamp, lök och en dippsås smaksatt med sherry, ingefära, vitlök och soya. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4

Du behöver

  • 480-600 g lövtunn entrecote (1 mm, butiken kan beställas i butik) veg: 1 paket Hallumi

Dippsås:

  • 1,5 dl japansk soya
  • 3 msk mirin
  • 3 msk sherry
  • 1-2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk rapsolja, matolja
  • 0,5 dl purjolök, fint skuren
  • 2 msk sesamfrö

Tillbehör:

  • 4 paprikor, i olika färger
  • 400 g shitakesvamp, eller champinjoner
  • 1 purjolök

Servering:

  • Jasminris
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dippsås
    Blanda alla ingredienser och smaka av, tillsätt mer av det som önskas.
  2. Tillagning
    Rätten lagas tillsammans med gästerna på 2 gasolkök med kupolstekplattor, direkt på middagsbordet.
  3. Jag börjar med att hälla lite olja på båda stekplattorna, lägger upp lite grönsaker samt haloumi på den ena stekplattan eftersom den andra ägnas helt åt kött.
  4. När grönsaker/kött/haloumi är klart, plockar man med ätpinnar lägger i dippsåsskålen kort stund, sedan i risskålen och äter ur risskålen.
20 december 2018

Laddar fler recept...