Färskpotatissallad med jordgubbar och helstekt kotlettrad

0 röster
8
8 portioner

Du behöver

  • 1 kg benfri kotlettrad
  • salt och vitpeppar
  • 1 kg färskpotatis, kokt
  • 200 g romansallat
  • 100 g babyspenat
  • 1 l jordgubbar, små hela
  • 20 körsbärstomater
  • gourmetsalt och grovmalen svartpeppar
  • Dressing:
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,75 dl citronolivolja
  • 0,5 dl vatten
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet runt om och stek med digitaltermometer till 65-70° innertemperatur. Låt svalna. Skär i tunna skivor.
  2. Bottna ett stort fat eller tallrikar med sallat och spenat. Rulla köttet till strutar och lägg en tomat i varje. Lägg på potatis och jordgubbar. Strö över salt och peppar.
  3. Häll på dressing strax före servering.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept