Wraps med bärkompott och mjölkchokladkräm

Wraps med bärkompott och mjölkchokladkräm
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Wraps med bärkompott och mjölkchokladkräm

7 ingredienser

60 m

Wraps som efterrätt, visst kan det inte bli annat än succé? Fylld tortillabröden med mjölkchokladkräm och bärkompott.

Ingredienser

portioner wraps
  • 6 tortillabröd
  • 50 g mjölkchoklad
  • 100 g grädde
  • 500 g blandade bär
  • 200 g strösocker
  • 200 g färskost
  • färska bär

Gör så här

  1. Börja med chokladkrämen. Hacka mjölkchokladen i bitar och lägg i en bunke. Koka upp grädde och slå över mjölkchokladen. Rör om, plasta och ställ in i kylen. Gärna över natten eller tills det är riktigt kall.
  2. Under tiden kokar du kompotten. Blanda 400 g bär med sockret i en kastrull och koka till en kompott ca 15 minuter på spisen (kompotten ska bli 102 grader).
  3. Tillsätt sedan resterande 100 g bär. Häll över i en bunke och låt svalna.
  4. Vispa upp chokladkrämen.
  5. Lägg upp wraps på ett bakplåtspapper och spritsa på lite chokladkräm, bärkompott och spritsa även i lite färskost. Toppa med lite färska bär om du vill.
  6. Rulla ihop och skär upp om önskas eller ät som den är, perfekt take away dessert.