Wokade jätteräkor med vattenkastanjer och sockerärter

Wokade jätteräkor med vattenkastanjer och sockerärter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Wokade jätteräkor med vattenkastanjer och sockerärter

Av: Köket.se

Från: TV4

8 ingredienser

Prova att laga din egen kinamat!

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Ingredienser

portioner
  • 500 g jätteräka
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 250 g sockerärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 tsk sichuanpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna, men låt den yttersta stjärtbiten vara kvar. Låt vattenkastanjerna rinna av och skiva dem sedan i tunna skivor. Ansa sockerärterna. Skala vitlöksklyftorna och finhacka dem. Skala och riv ingefäran fint.
  2. Fräs ingefära och vitlök lätt i oljan. Lägg i räkorna och stek dem halvfärdiga i 2–3 minuter. Ta upp dem.
  3. Lägg i vattenkastanjer och sockerärter och fräs under omrörning någon minut. Tillsätt sojan och lägg tillbaka räkorna. Rör om och låt allt bli genomvarmt. Servera genast.