Whiskeymarinerat kalkonbröst

Whiskeymarinerat kalkonbröst

12 ingredienser

2 h

Ett försvinnande gott och enkelt recept med smaker av Asien där kalkonbröstet marineras i whiskey, soja, ingefära och honung.

Ingelsta produkt kalkonbröst

Fint kalkonbröst från Ingelsta kalkon

Ingredienser

portioner
  • ca 2,2 kg Ingelsta kalkonbröst

Marinad

  • 2 dl rött vin
  • 1 dl whisky
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 3 msk rapsolja
  • 3 cm färsk ingefära (alt. 1 tsk torkad)
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Sås

  • stekskyn från kalkonen
  • marinaden (se ovan)
  • 4 dl crème fraîche (eller vispgrädde)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  2. Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt marinera i minst två timmar.
  3. Lägg i ugnsfast form och stek på 175 grader tills innertemperaturen visar 63 grader (ca 90 minuter). Pensla med marinaden några gånger.
  4. Koka upp stekskyn och överbliven marinad. Tillsätt crème fraiche eller grädde och smaka av med salt. Red eventuellt av med maizena utrört i vatten.
  5. Skär upp bröstet i 0,5 cm tjocka skivor och servera med sås, broccoli och jordärtskockspuré eller stekt potatis.