I samarbete med Ingelsta Kalkon

Whiskeymarinerat kalkonbröst

65 röster
2 h
8
Ingelsta header TEST

Fint kalkonbröst från Ingelsta kalkon

Ingelsta produkt kalkonbröst

Ett försvinnande gott och enkelt recept med smaker av Asien där kalkonbröstet marineras i whiskey, soja, ingefära och honung.

Visa mer
2 h
8
8 portioner

Du behöver

  • ca 2,2 kg Ingelsta kalkonbröst

Marinad

  • 2 dl rött vin
  • 1 dl whisky
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 3 msk rapsolja
  • 3 cm färsk ingefära (alt. 1 tsk torkad)
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Sås

  • stekskyn från kalkonen
  • marinaden (se ovan)
  • 4 dl crème fraîche (eller vispgrädde)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  2. Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt marinera i minst två timmar.
  3. Lägg i ugnsfast form och stek på 175 grader tills innertemperaturen visar 63 grader (ca 90 minuter). Pensla med marinaden några gånger.
  4. Koka upp stekskyn och överbliven marinad. Tillsätt crème fraiche eller grädde och smaka av med salt. Red eventuellt av med maizena utrört i vatten.
  5. Skär upp bröstet i 0,5 cm tjocka skivor och servera med sås, broccoli och jordärtskockspuré eller stekt potatis.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...