I samarbete med Ingelsta Kalkon

Whiskeymarinerat kalkonbröst

2 h
8
Ingelsta header TEST

Ett försvinnande gott och enkelt recept med smaker av Asien där kalkonbröstet marineras i whiskey, soja, ingefära och honung.

26 april 2017
2 h
8

Du behöver

  • ca 2,2 kg kalkonbröst

Marinad:

  • 2 dl rödvin
  • 1 dl whisky
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 3 msk rapsolja
  • 3 cm ingefära, färsk (alt. 1 tsk torkad)
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Sås:

  • steksky + marinad
  • 4 dl crème fraiche eller vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
  2. Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Låt marinera i minst två timmar.
  3. Lägg i ugnsfast form och stek på 175 grader tills innertemperaturen visar 63 grader (ca 90 minuter). Pensla med marinaden några gånger.
  4. Koka upp stekskyn och överbliven marinad. Tillsätt crème fraiche eller grädde och smaka av med salt. Red eventuellt av med maizena utrört i vatten.
  5. Skär upp bröstet i 0,5 cm tjocka skivor och servera med sås, broccoli och jordärtskockspuré eller stekt potatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept