Werners fyllda lövbiff med grönsakspytt

Werners fyllda lövbiff med grönsakspytt

Av: Werner Vögeli

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor oxfilé (à 150-180 g) (från "huvudet" på oxfilén)
  • smör och matolja att steka i

Fyllning:

  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 1 dl persilja, finhackad, helst bladpersilja
  • 1 msk kapris
  • 2 msk färsk pepparrot, finriven
  • 2 äggulor
  • 4 msk senap
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • vitpeppar, några varv från kvarn

Grönsakspytt:

  • 200 g morot, skalade
  • 200 g rotselleri, skalad
  • 200 g kålrot, skalad
  • 100 g färsk haricots verts
  • 2 msk smör
  • 2 msk matolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fyllning:
  2. Fräs löken mjuk på svag värme utan att den tar färg. Tillsätt på slutet även den hackade persiljan och fräs den med löken ca 1 min. Låt det kallna.
  3. Blanda sedan alla ingredienser till fyllningen utom senapen.
  4. Grönsakspytt:
  5. Skär morot, rotselleri, kålrot och haricots verts i 1/2 cm stora tärningar.
  6. Stek grönsakspytten mjuk i smör och matolja utan att den tar färg. Salta och peppra.
  7. Platta ut filébiffen till ca 2 mm – detta går lättast om man lägger köttet mellan 2 plastpåsar eller gladpack innan man bankar ut köttet.
  8. Bestryk den ena sidan av lövbiffen med 1 msk senap, dock inte längst ut mot kanten (lämna ca 2 cm rand runt om). Fördela sedan fyllningen ovanpå senapen. Vik ihop lövbiffen och tryck ihop köttkanterna väl. Salta och peppra halvmånarna och stek dem på båda sidor i smör och matolja.
  9. Lägg upp de fyllda lövbiffarna på varma tallrikar med en sked smör från stekpannan på varje samt grönsakspytten bredvid.
  10. Kommentar:
  11. Grönsakspytten steker man naturligtvis klar först. Lövbiffen steks i absolut sista minuten innan den serveras.