Abborrfilé à la Vögeli

15 november 2007
4

Du behöver

  • 500 g abborrfileér skinn- och benfria
  • 0,5 dl standardmjölk
  • 2 krm salt
  • några varv vitpeppar från kvarn
  • vetemjöl att mjöla filéerna med
  • 60 g osaltat smör
  • 2 msk olja
  • 300 g färsk spenat (spröda blad)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk skirat smör
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 1 liter färska kantareller
  • 30 g smör
  • salt och några varv vitpeppar från kvarn
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Häll upp mjölken i en djup tallrik. Rör ut salt och peppar i mjölken och vänd filéerna i den.
  3. Vänd dem därefter i mjölet som klappas in lätt. Stek abborrfiléerna gyllenbruna i hälften av smöret samt olja. Håll dem varma.
  4. Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Hetta i en vid kastrull, upp 2 msk skirat smör med en skalad vitlöksklyfta. Lägg i spenaten och låt den sjunka ihop under omrörning. Salta och peppra och fräs spenaten några minuter.
  5. Stek även de välrensade kantarellerna i smör.
  6. Lägg upp abborrfiléerna på fat eller tallrikar med kantareller, bladspenat och kokt potatis vid sidan av. Avsluta med litet brynt smör över abborrfiléerna.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept