Pocherat kycklingbröst med vermicellifrittata

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingbröst utan skinn
  • 1 l extra virgin olivolja
  • 8 vitlöksklyftor (krossade)
  • 30 g färsk rosmarin
  • 30 g korianderfrön
  • 30 g hela svartpepparkorn
  • 2 msk havssalt

Sås:

  • 6 msk extra virgin olivolja
  • 4 msk sake
  • 4 msk soja
  • saften av två limefrukter
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
  • 1 chilipeppar, hackad

Vermicelli frittata:

  • 250 g vermiccelli, cappellini eller angelhair pasta, kokad och avrunnen
  • 125 ml vispgrädde
  • 125 ml mjölk
  • 250 ml riven parmesan
  • 125 ml hackad persilja
  • 2 hela ägg, vispade
  • havssalt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser, utom kycklingen i en stor kastrull och värm till ca 65°.
  2. Låt stå och dra i 15 minuter.
  3. Lägg i kycklingbrösten och låt koka i 20 minuter.
  4. Ta upp kycklingen och håll den varm.
  5. Sås:
  6. Blanda alla ingredienser, låt stå i 1 - 2 timmar.
  7. Vermicelli frittata:
  8. Blanda alla ingredienser förutom olivoja och smör i en skål.
  9. Låt stå i 30 minuter.
  10. Hetta upp en liten stekpanna.
  11. Lägg i olja och smör och tillsätt pastablandningen.
  12. Stek tills frittatan fått en fin, brun yta, vänd och stek lika mycket på andra sidan.
  13. Skär frittatan i fyra bitar.
  14. Skiva kycklingbröstet tunt.
  15. Servera en bit frittata och ett skivat kycklingbröst på varje tallrik.
  16. Sprinkla över såsen.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept