Långsamt stekt lax på en bädd av varm sallad med bacon

Från Köket
15 november 2007
4

Du behöver

  • 400 gram färsk lax med skinn, delad i fyra bitar
  • 6 msk extra virgin olivolja
  • havssalt
  • Sallad:
  • 100 gram rökt sidfläsk eller bacon skuret i strimlor
  • 4 portioner blandade salladssorter
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 st äggula
  • 4 msk dragon

Gör så här

  1. Hetta upp en stor stekpanna på mediumvärme.
  2. Häll i olivoljan. Krydda laxen med havssaltet.
  3. Lägg laxen med skinnsidan ner i stekpannan och täck över fisken med en stålbunke. Låt steka i sex minuter.
  4. Ta laxen av värmen, häll av oljan och håll varm.
  5. Sallad:
  6. Stek baconstrimlorna tills de är genomstekta, men inte knapriga.
  7. Ta baconet av värmen, häll av fettet och spara.
  8. Blanda 6 msk baconfett, sherry vinäger, senap och äggulan i en stor skål.
  9. Vispa kraftigt och blanda sedan med salladsbladen, baconbitarna och
  10. Hackad dragon.
  11. Servera laxen på en bädd av sallad.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept