Wasabi- och sesamlax i ugn

7 röster
40
4
Wasabi- och sesamlax i ugn

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Wasabi & Sesame.

Wasabi och sesamkrydda Santa Maria
40
4
4 portioner

Du behöver

Wasabi- och sesamlax

  • 600 g laxfilé
  • 3 msk Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame
  • 1 tsk matolja

Quinoasallad

  • 4 dl quinoa
  • 8 dl vatten
  • salt
  • 200 g champinjoner
  • 100 g ostronskivling
  • matolja
  • 1 rödlök
  • 1 förp babyspenat
  • 2 dl frysta ärtor

Dressing

  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk gräslök
  • 0,5 dl matolja
  • 2 msk honung
  • 4 msk limejuice
  • salt
  • Santa Maria Svartpeppar grovmalen

Gör så här

  1. Lax
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skär laxen i portionsbitar och krydda båda sidor med Santa Maria wasabi & sesamkrydda.
  3. Lägg laxen i en smord ugnsfast form och laga fisken i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Quinoasallad
    Koka quinoan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
  5. Skär svampen i mindre bitar och stek i lika delar smör och matolja i en riktigt het panna, tills de fått fin färg. Salta och peppra och häll sedan svampen i ett durkslag och låt rinna av för att bli av med överflödigt fett.
  6. Skär löken i tunna skivor och blanda med spenat, quinoa och ärtor.
  7. Dressing
    Ta kärnorna ur chilin och finhacka den. Hacka också schalottenlök och gräslök.
  8. Blanda olja, honung och limejuice i en skål.
  9. Tillsätt chili, lök och gräslök. salta och peppra och blanda noga.
  10. Häll dressingen över quinoasalladen, blanda och servera med laxen.
23 mars 2020