Wasabi- och sesamlax i ugn

Wasabi- och sesamlax i ugn

20 ingredienser

40

Inspireras av det japanska köket och bjud på en smakrik ugnsbakad lax med wasabi och sesam, serverad med en fräsch quinoasallad med svamp.

Wasabi och sesamkrydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Wasabi & Sesame från Santa Maria.

Ingredienser

portioner

Wasabi- och sesamlax

  • 600 g laxfilé
  • 3 msk Santa Maria Japanese Wasabi & Sesame
  • 1 tsk matolja

Quinoasallad

  • 4 dl quinoa
  • 8 dl vatten
  • salt
  • 200 g champinjoner
  • 100 g ostronskivling
  • matolja
  • 1 rödlök
  • 1 förp babyspenat
  • 2 dl frysta ärtor

Dressing

  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk gräslök
  • 0,5 dl matolja
  • 2 msk honung
  • 4 msk limejuice
  • salt
  • Santa Maria Svartpeppar grovmalen

Gör så här

Lax

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skär laxen i portionsbitar och krydda båda sidor med Santa Maria wasabi & sesamkrydda.
  3. Lägg laxen i en smord ugnsfast form och laga fisken i ugnen i ca 15 minuter.

Quinoasallad

  1. Koka quinoan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skär svampen i mindre bitar och stek i lika delar smör och matolja i en riktigt het panna, tills de fått fin färg.
  3. Salta och peppra och häll sedan svampen i ett durkslag och låt rinna av för att bli av med överflödigt fett.
  4. Skär löken i tunna skivor och blanda med spenat, quinoa och ärtor.

Dressing

  1. Ta kärnorna ur chilin och finhacka den. Hacka också schalottenlök och gräslök.
  2. Blanda olja, honung och limejuice i en skål.
  3. Tillsätt chili, lök och gräslök. salta och peppra och blanda noga.
  4. Häll dressingen över quinoasalladen, blanda och servera med laxen.
TIPS!
Kryddtips!
Wasabi och sesamkrydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration!

Läs mer