Wake up Suzy Q med Espresso Cream Filling

Wake up Suzy Q med Espresso Cream Filling
Foto: TV4
Germaine Thomas
Germaine Thomas

Wake up Suzy Q med Espresso Cream Filling

Av: Germain Thomas

Från: Hela Sverige bakar

12 ingredienser

1 h

Saftig chokladkaka som fylls och toppas med kaffe- och marshmallowsfrosting.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Kaka

  • 280 ml vetemjöl
  • 216 g strösocker [2,4 dl]
  • 32 g osötat kakaopulver [ca 5 msk]
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,4 dl mjölk
  • 2 ägg (stora)
  • 100 g smör

Fyllning/topping

  • 100 g smör
  • 180 g florsocker [3 dl]
  • 300 ml marshmallowfluff
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk espressopulver (eller kaffepulver)

Gör så här

  1. Vispa mjöl, socker, kakaopulver och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.
  2. I en stor bunke, blanda mjölk, ägg och mjukt smör.
  3. Häll de torra ingredienserna i de våta ingredienserna och vispa på låg hastighet till en jämn smet. Öka hastigheten och blanda tills smeten är helt slät
  4. Häll smeten i en smord kakform (33 x 23 x 5 cm).
  5. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter, använd provsticka. Medan kakan svalnar, gör fyllningen.

Fyllning/topping

  1. Vispa smör, florsocker, marshmallowfluff, espressopulver och vaniljextrakt på hög hastighet tills det är ljust och fluffigt.
  2. När kakan har svalnat, skär den i rektanglar av önskad storlek.
  3. Dela rektanglarna på hälften, bred på fyllningen över hälften av kakan och lägg på locket, toppa med resten av fyllningen.