Vitlöksmarinerad fläskkarré med rostad potatissallad

Vitlöksmarinerad fläskkarré med rostad potatissallad

15 ingredienser

50 min

I det här receptet marineras fläskfilé i en god BBQ-sås med smak av rostad vitlök. Det nygrillade köttet serveras med en rostad potatissallad med koriander och bladpersilja.

Chili Ancho Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Chili Ancho Style från Santa Maria.

Ingredienser

portioner

Rostad potatissallad

  • 1 kg potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 msk salt
  • 1 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk Santa Maria Ancho Style Chili Pepper
  • 1 tsk Santa Maria Spiskummin
  • 1 tsk Santa Maria Paprikapulver
  • 1 limefrukt, juice
  • 3 salladslökar
  • 100 g färsk bladpersilja
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 8 rädisor

Fläskkarré

  • fläskkarré [4 skivor]
  • 6 msk Santa Maria BBQ Grilloil Garlic

Gör så här

Rostad potatissallad

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rengör potatisen ordentligt, och skär den i bitar. Lägg över i en ugnssäker form. Ringla över rapsolja, salta och peppra. Rosta i ugnen tills potatisen är krispig och god, ca 20–30 minuter. Låt potatisen svalna något.
  3. Blanda majonnäsen med kryddorna och limejuicen, smaka av med salt.
  4. Blanda potatisen med dressingen och lägg upp på ett fat. Strö över hackad salladslök, persilja, koriander och rädisor.

Fläskkarré

  1. Lägg karréskivorna på ett fat och pensla dem med grillolja.
  2. Lägg köttet på grillen och tillaga i ca 3 minuter per sida, tills det fått fin grillyta och innetemperaturen är 65 ° grader.
  3. Servera det nygrillade köttet med den rostade potatissalladen!
TIPS!
Kryddtips!
Chili Ancho Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration!

Läs mer