Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom

Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom
Foto: Tv4
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Vit sparris med vinägrett på gräslök och forellrom

8 ingredienser

20 m

Kokt sparris med vinägrett på gräslök och forellrom toppat med krispiga brödbitar passar perfekt till sommarens buffé!

Ingredienser

portioner4 - 6 bufféportioner
  • 1 förp vit färsk sparris
  • 1 dl rapsolja
  • 0,4 dl vitvinsvinäger
  • 1 förp gräslök, finskuren
  • 3 msk forellrom
  • vitt bröd, tunt skuret
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Koka sparrisen i saltat vatten tills den har ett litet motstånd när en skalkniv trycks in i den. Ta upp och låt svalna. Dela på längden.
  2. Blanda olja, vinäger, gräslök och forellrom.
  3. Stek brödet i lite smör tills det är frasigt.
  4. Lägg sparrisen på ett fat och slå dressingen över. Bryt bitar av det smörstekta brödet och lägg på.