Vit sparris med sojamarinerad forellrom

1 röst
30 m
4

Smör- och citronkokt vit sparris som serveras med sojamarinerad forellrom och "hollandaise" smaksatt med yuzu.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 vita sparrisar
  • 2 msk socker
  • 1 msk smör
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 4 msk forellrom
  • 1 dl japansk soja
  • 4 cm ingefära
  • 1 dl yuzujuice
  • tabasco
  • 4 msk crème fraiche
  • 3 äggulor
  • 2 msk soja
  • daikonkrasse, garnering

Gör så här

  1. Skala sparris och värm lagen med socker, citron, smör, salt och vatten.
  2. Lägg i sparrisen i lagen och låt koka försiktigt i kastrull eller i ugn i ca 10 minuter.
  3. Värm äggula och crème fraiche tillsammans med 2 msk soja och koka ihop till en tjock ”hollandaise”, smaka av med yuzu och tabasco.
  4. Marinera forellrommen med 1 dl soya och riven ingefära. Servera varmt.
25 mars 2016
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept