Vit sparris med mousselinesås

Vit sparris med mousselinesås

14 ingredienser

40 m

Vit sparris och hollandaisesås är en klassisk smakkombination – men det är det också att servera sparrisen med mousselinesås, alltså en hollandaisesås med en skvätt grädde i. Bryt av de milda smakerna med ett hett pankocrunch, som ger ett alldeles lagom trevligt sting.

Ta fram det bästa med Colman’s
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe vit sparris
  • 1 ask krasse
  • Maldon havssalt
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Pankocrunch

  • 50 g smör
  • 1 krm TABASCO® Scorpion pepparsås
  • 1 dl pankoströbröd (asiatiskt ströbröd)

Mousselinesås

  • 150 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 msk vitt vin (oekat)
  • 1 tsk colman's senapspulver
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 msk citronsaft, färskpressad

Gör så här

  1. Skala sparrisen med en sparris- eller potatisskalare. Skär av nedre delen om den är träig.
  2. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten tills den är ”al dente”, ca 6 minuter (det tar olika lång tid beroende på sparrisens tjocklek, så håll lite koll). Lägg sparrisen i kallt vatten. Häll av och lägg på hushållspapper, så att överflödigt vatten sugs upp.

Pankocrunch

  1. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt TABASCO® Scorpion pepparsås och rör om. Lägg i panko och stek tills det har fått fin färg. Ta upp och lägg på hushållspapper. Strö över havssalt.

Mousselinesås

  1. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan. Vispa ihop äggulor och vin i en värmetålig bunke. Sikta ner senapspulvret. Sätt bunken över ett vattenbad och vispa tills det tjocknar, när det går att se bunkens botten mellan visptagen är konsistensen perfekt.
  2. Tillsätt smöret droppvis under fortsatt vispning. Lättvispa grädden och vänd försiktigt ner i såsen. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  3. Lägg upp sparrisen på tallrikar. Häll på mousselinesåsen. Strö över smörgåskrasse och pankocrunch. Avsluta med lite nymalen svartpeppar.
TIPS!
Tips från Colman's
Vegetarisk lasagne med blomkålstopping

Tips från Colman's

Fler härliga recept med Colman's produkter hittar du här

Läs mer