Vit sparris marinerad i fläder- och rabarbervinägrett

20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 400 g stor vit sparris (även kallad AAA-sparris)
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • 50 g rabarber, ansad
  • 2 msk koncentrerad flädersaft
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala sparrisen noggrant så att allt det yttersta är bortskalat. Skär bort de nedersta 2 cm på roten.
  2. Koka upp vatten, salt, socker och citronjuice i en vid kastrull och lägg sedan ner sparrisarna. Koka sparrisen ca 4 minuter tills den är genommjuk med ett lätt tuggmotstånd och kyl därefter ner dom.
  3. Ansa och skiva rabarbern tunt.
  4. Blanda flädersaften med vinägern, oljan och rabarbern. Marinera sparrisarna i vinägretten.
  5. Servera som tillbehör till en god fiskbit och toppa gärna med lite gröna blad.
Kommentera receptet

Fler goda recept