Vit sparris marinerad i fläder- och rabarbervinägrett

20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 400 g stor vit sparris (även kallad AAA-sparris)
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk pressad citronjuice
  • 50 g rabarber, ansad
  • 2 msk koncentrerad flädersaft
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala sparrisen noggrant så att allt det yttersta är bortskalat. Skär bort de nedersta 2 cm på roten.
  2. Koka upp vatten, salt, socker och citronjuice i en vid kastrull och lägg sedan ner sparrisarna. Koka sparrisen ca 4 minuter tills den är genommjuk med ett lätt tuggmotstånd och kyl därefter ner dom.
  3. Ansa och skiva rabarbern tunt.
  4. Blanda flädersaften med vinägern, oljan och rabarbern. Marinera sparrisarna i vinägretten.
  5. Servera som tillbehör till en god fiskbit och toppa gärna med lite gröna blad.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kastruller från kända varumärken

Kastruller från kända varumärken Se fler

Fler goda recept