Vit chokladtryffel med kardemumma

Vit chokladtryffel med kardemumma

4 ingredienser

1,5h

Fina, läckra och goda tryfflar som smälter i munnen. Ett julgodis som är svårt att motstå.

Santa Maria Kardemummakärnor, småpåse

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Kardemummakärnor, småpåse från Santa Maria.

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 300 g vit bakchoklad
  • 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädden och dra av kastrullen från plattan. Låt svalna.
  2. Grovhacka chokladen och blanda ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Krossa kardemumman i en mortel och blanda med chokladen.
  4. Låt stå svalt i kylen ca 1 timme.
  5. Spritsa eller klicka ut 25 st små tryfflar.
  6. Pudra tryfflarna med florsocker innan serveringen.
TIPS!
Kryddtips!
Santa Maria Kardemummakärnor, småpåse

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer