• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vit chokladtryffel med kardemumma

Vit chokladtryffel med kardemumma
Santa Maria logo ny
Santa Maria logo ny

Vit chokladtryffel med kardemumma

6 steg att laga

4 ingredienser

1,5h

Fina, läckra och goda tryfflar som smälter i munnen. Ett julgodis som är svårt att motstå.

Santa Maria Kardemummakärnor, småpåse

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Kardemummakärnor, småpåse. 

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 300 g vit choklad
  • 1 tsk Santa Maria Kardemummakärnor
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Koka upp grädden och dra av kastrullen från plattan. Låt svalna.
  2. Grovhacka chokladen och blanda ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Krossa kardemumman i en mortel och blanda med chokladen.
  4. Låt stå svalt i kylen ca 1 timme.
  5. Spritsa eller klicka ut 25 st små tryfflar.
  6. Pudra tryfflarna med florsocker innan serveringen.