Vit chokladmousse på mandelbotten - "Sheriffcake med chokladmousse"

POPULÄRT
Vit chokladmousse på mandelbotten, "Sheriffcake med chokladmousse"
Foto: TV4

Vit chokladmousse på mandelbotten - "Sheriffcake med chokladmousse"

Av: Helena - Strängnäs-Mariefred

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40m

Mandelbotten toppad med vit chokladmousse, serveras med rårörda blåbär och vackra hallon.

Dryckesförslag:

Beringer

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Mandelbotten

  • 1 ägg (stort)
  • 1 dl farinsocker
  • 100-150 g sötmandel, hackad
  • 1 limefrukt, zest

Chokladmousse

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit bakchoklad
  • 1 ägg
  • 1 dl kvarg

Rårörda blåbär

  • 100 g frysta blåbär
  • 0,5 dl florsocker

Tillbehör

  • 50 g hallon

Gör så här

Mandelbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och farinsocker.
  3. Häll i mandeln och limezesten och rör om.
  4. Ställ kraftiga muffinsformar på en plåt, häll i smet runt 1 cm tjockt.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 7-8 min.
  6. Låt svalna.

Chokladmousse

  1. Vispa grädden i en bunke.
  2. Smällt chokladen i vattenbad.
  3. Vispa upp ägget och rör ner chokladen i ägget med kraftig omrörning.
  4. Rör ner kesella.
  5. Vänd ner vispgrädden så de blir en slät och fin chokladblandning.
  6. Häll chokladblandningen över de svalnade mandelbottnarna och ställ in i frysen.

Rårörda blåbär

  1. Blanda blåbär och florsocker i en skål. Rör om då och då tills det blir som en sås.

Servering

  1. Ta ut chokladbakelserna ca 20-30 min innan servering. Garnera med hallon och de rårörda blåbären.