Vit choklad- och getostcheesecake med hallon

Vit choklad- och getostcheesecake med hallon
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Vit choklad- och getostcheesecake med hallon

7 ingredienser

Den söta, lena vita chokladen tillsammans med den lätt salta och sträva smaken från getost är en grym kombo. /Mattias

Vintips: Söt sauternes

Recept ur Fredagskockens helgmenyer

Ingredienser

portioner8 - 10 bitar
  • 85 g smör
  • 230 g digestivekex
  • 330 g vit bakchoklad
  • 200 g chèvreost
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 400 g färskost

Till servering

  • 250 g hallon

Gör så här

Kan förberedas

  1. Smält smöret och häll ner det i en matberedare. Smula ner digestivekexen
  2. och mixa till en jämn smet. Häll smeten i botten av en 24 cm springform och tryck ut till ett jämnt lager. Ställ in i kylen.
  3. Hacka 230 g av chokladen och lägg i en matberedare. Smula ner getosten och koka upp grädden. Häll grädden över getosten och chokladen och mixa slätt. Tillsätt färskosten och mixa till en fin kräm.
  4. Häll ner krämen i springformen och ställ tillbaka i kylen.
  5. Riv de återstående 100 g choklad grovt och strö över den kalla cheesecaken. Gratinera den hastigt på högsta övervärme eller med brännare och ställ svalt igen.

Vid servering

  1. Servera med färska hallon.