Vintersallad med pumpa och labneh

Du behöver

  • 1 hokkaidopumpa
  • 2 msk chili flakes
  • 2 msk flingsalt
  • 12 körsbärstomater
  • 2 huvud valfri sallad
  • några bollar labneh
  • 1 kruka färsk mejram
  • 1 citron
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela och gröp ur kärnhuset från pumpan. Skär pumpan i 12 lika stora bitar. Gnid in pumpan och tomaterna i rikligt med olivolja och strö på salt, chiliflakes och mejram. Rosta i ugnen i ca 20 min eller till pumpan är gyllenbrun och mjuk i mitten.
  3. Dressa salladsbladen med zest från en citron, citronjuice, flingsalt och olivolja.
  4. Lägg sedan allt på ett serveringsfat. Toppa med labneh.
Kommentera receptet

Fler goda recept