Vinmarinerad högrev

Vinmarinerad högrev
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vinmarinerad högrev

14 ingredienser

På grillen eller i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g mörad högrev

Marinad:

  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 msk paprikapulver

Sallad:

  • 1 isbergssallad, strimlad
  • 2 paprikor, tärnade
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • svartpeppar
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg köttet i en kraftig plastpåse. Blanda marinaden och slå i. Knyt till, lägg i kylen 5 – 6 tim
  2. Låt köttet rinna av. Sätt i köttermometer om det skall stekas i ugnen. Lägg det i en ugnsform och stek tills termometern visar ca 65 o. På utegrillen behöver köttet minst 20 in på var sida, men skall vändas under tiden. Prova med en sticka när det känns klart.
  3. Blanda crème fraiche med lök, vitlök, svartpeppar och persilja. Slå dressingen över salladen i en skål.