Vinkokt kyckling med sparris och parmesan

19 röster
30 m
4

Läcker kycklinggryta med vitt vin och örter. Serveras med kokt sparris och parmesan.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 hel torkad peperoncino (chili)
  • 4 msk olivolja
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 0,5 dl färsk timjan
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 300 g färsk grön sparris
  • 2 msk smält smör
  • 1 dl parmesanflagor

Gör så här

  1. Skiva kycklingfiléerna på längden så att varje filé ger två skivor. Salta och peppra på båda sidor.
  2. Hacka lök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Lägg i kycklingskivor, lök och en hel peperoncino och fräs i tre till fyra minuter, tills kycklingen är gyllenbrun. Ta ut och kasta peperoncino.
  3. Häll i vin och tillsätt sedan rosmarin och hackad timjan. Låt hälften av vinet ånga in, smaka av med salt och peppar. Sänk värmen och låt allt puttra i fem till åtta minuter.
  4. Skär av den nedersta, träiga delen av sparrisen och koka i lättsaltat vatten tills den mjuknat men fortfarande är spänstig. Låt sparrisen rinna av ordentligt, skeda över lite smör och toppa med parmesanflagor. Servera tillsammans med kycklingen.
7 maj 2015

laddar fler recept

Laddar fler recept