Viltcarpaccio på päronbädd, med pepparrotskräm och valnötter

POPULÄRT
Viltcarpaccio på päronbädd, med pepparrotskräm och valnötter
Foto: TV4

Viltcarpaccio på päronbädd, med pepparrotskräm och valnötter

Av: Adam - Gällivare

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20m

En snabblagad förrätt med rökt viltkött och pepparrotskräm, på en bädd av päron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g viltkött, rökt (gärna stek eller hjärta)
  • 2 päron, mogna
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • havssalt och grovmalen svartpeppar, efter tycke och smak
  • 100 g valnötter
  • 4 björnbär

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär i mycket tunna skivor.
  2. Skär även päronen i mycket tunna skivor (börja från botten för fina runda skivor).
  3. Blanda därefter ihop pepparrot och crème fraiche i en skål, tillsätt havssalt och grovmalen svartpeppar efter tycke och smak. Låt stå i kylen en liten stund.
  4. Grovhacka valnötter.

Servering

  1. Skapa en bädd av några skivor päron, klicka sedan på pepparrotskräm efter tycke och smak.
  2. Lägg sedan på några skivor kött, toppa med ett björnbär och en nypa grovhackade valnötter.