Viltburgare med hemgjorda pommes

Viltburgare med hemgjorda pommes
Foto: TV4

Viltburgare med hemgjorda pommes

Av: Mattias - Tibro

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

40m

Burgare på viltfärs, med klassiska tillbehör, samt goda pommes som tillagats i ugn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Burgare

  • 600 g viltfärs (av vildsvin eller älg)
  • salt
  • peppar
  • 1 äggvita
  • 2 msk barbequesås

Pommes

  • 1 kg potatis
  • matolja
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 1 salladshuvud
  • 2 tomater
  • 1 gurka
  • ost (t ex cheddarost)
  • 4 hamburgerbröd
  • hamburgerdressing

Gör så här

Burgare steg 1

  1. Blanda ihop färsen med resten av ingredienserna i en kall bunke, försök att knåda in allt utan att förstöra konsistensen i köttfärsen. Låt stå en stund.
  2. Ta fram ett bakplåtspapper och ta en handfull köttfärs och pressa ut till en hamburgare (ca 150 g/burgare).

Tillbehör

  1. Skölj alla grönsaker och skiva gurka och tomat i önskad tjocklek. Hyvla osten. Ta fram övriga tillbehör.

Pommes

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Borsta och skala potatisen, skala ifrån mitten och utåt, lämna kanten på båda sidor.
  3. Skär potatisen i långa rektangulära bitar, ca 1 cm tjocka.
  4. Lägg potatisen på en plåt och ringla över lite matolja, samt strö på salt och peppar.
  5. Sätt in plåten i ugnen och låt potatisen tillagas i ca 20 min, tills de fått färg.

Burgare steg 2

  1. Under tiden potatisen tillagas kan du steka burgarna på medelhög värme, 3–4 min på varje sida.

Servering

  1. Servera de nystekta burgarna med varma pommes, hamburgerbröd, dressing, ost och grönsaker.