Vildsvinsterrin med consommé, rotfrukter och örter

0 röster
1 h
4-6

En riktigt lyxig huvudrätt på vildsvin med consonmmé, rotfrukter och örter. Perfekt till en härlig helgmiddag eller fest.

Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

  • 4 vildsvinslägg
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g tomatpuré
  • färsk timjan
  • 4 svartpepparkorn
  • 300 ml rödvin
  • 3 l kycklingbuljong
  • smör
  • salt

Consommé

  • 5 äggvitor

Garnering

  • 1 svedjerova
  • 1 morot
  • 0,5 rotselleri
  • 1 rödlök
  • färsk dragon
  • färsk dill
  • färsk körvel
  • färsk persilja
  • färsk oxalis
  • färsk gräslök
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Salta läggen och bryn i smör i en stor gryta. Lyft sedan ur läggen.
  2. Skala och tärna lök, morot och vitlök. Stek grönsakerna i samma gryta tills de är gyllenbruna.
  3. Tillsätt tomatpuré, timjan och svartpeppar. Tillaga under omrörning under ett par minuter. Tillsätt rödvin och reducera tills ¼ återstår.
  4. Lägg tillbaka läggen i grytan och täck med kycklingbuljong. Låt det sakta småkoka tills köttet faller av benen.
  5. Sila av vätskan, reducera hälften tills den är som sirap i konsistensen. Kyl ned andra hälften av vätskan.
  6. Plocka köttet från benen i små bitar, ta bort alla senor och hinnor. Lägg köttet i en skål och tillsätt den reducerade vätskan, ta lite i taget. Köttet får inte vara för blött. Salta efter smak.
  7. Rulla in köttmassan i plastfilm till en korvliknande form, rullen ska kännas fast. Lägg i kylen för att kallna och sätta sig.
  8. När terrinen är kall så skär den i skivor och ljumma till den i ugnen ett par minuter på 120 grader.
  9. Consommé
    Värm upp den andra hälften av vätskan till 35 grader. Mixa i 5 äggvitor med stavmixer.
  10. Värm vätskan på medelvärme tills vitorna börjar tillagas. När all äggvita har kokat och stelnat silar du vätskan genom silduk.
  11. Garnering
    Skala grönsakerna och skär dem i centimeter stora tärningar. Stek grönsakerna i smör tills de är gyllenbruna, salta och peppra.
  12. Plocka de färska örterna, skär gräslöken i 2 cm långa bitar. Blanda sedan samman allt.
  13. Lägg terrinen i mitten av tallriken och lägg de stekta grönsakerna runt om. Lägg största delen av örtblandningen på grönsakerna. Häll sedan över consommén. Nu är det klart att avnjutas!
2 april 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...