Vildsvinsterrin med consommé, rotfrukter och örter

0 röster
1 h
4-6

En riktigt lyxig huvudrätt på vildsvin med consonmmé, rotfrukter och örter. Perfekt till en härlig helgmiddag eller fest.

Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

  • 4 vildsvinslägg
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g tomatpuré
  • färsk timjan
  • 4 svartpepparkorn
  • 300 ml rödvin
  • 3 l kycklingbuljong
  • smör
  • salt
  • vildsvinsterrin

Consommé

  • 5 äggvitor

Garnering

  • 1 svedjerova
  • 1 morot
  • 0,5 rotselleri
  • 1 rödlök
  • färsk dragon
  • färsk dill
  • färsk körvel
  • färsk persilja
  • färsk oxalis
  • färsk gräslök
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Salta läggen, bryn i smör i en stor gryta. Lyft sedan ur läggen.
  2. Skala och tärna lök, morot och vitlök. Stek grönsakerna i samma gryta tills de är gyllenbruna.
  3. Tillsätt tomatpuré, timjan, svartpeppar tillaga under omrörning under ett par minuter. Tillsätt rödvin och reducera tills ¼ återstår.
  4. Lägg tillbaka läggen i grytan och täck med kycklingbuljong. Låt det sakta småkoka tills köttet faller av benen.
  5. Sila av vätskan, reducera hälften tills den är som sirap i konsistensen. Kyl ned andra hälften av vätskan.
  6. Plocka köttet från benen i små bitar, ta bort alla senor och hinnor. Lägg köttet i en skål och tillsätt den reducerade vätskan, ta lite i taget. Köttet får inte vara för blött. Salta efter smak.
  7. Rulla in köttmassan i plastfilm till en korvliknande form, rullen ska kännas fast. Lägg i kylen för att kallna och sätta sig.
  8. När terrinen är kall skär i skivor och ljumma till den i ugnen ett par minuter på 120 grader.
  9. Consommé
    Värm upp den andra hälften av vätskan till 35 grader. Mixa i 5 äggvitor med stavmixer.
  10. Värm vätskan på medelvärme tills vitorna börjar tillagas. När all äggvita har kokat och stelnat sila vätskan genom silduk.
  11. Garnering
    Skala grönsakerna och skär dem i centimeter stora tärningar. Stek grönsakerna i smör tills de är gyllenbruna, salta och peppra.
  12. Plocka de färska örterna, skär gräslöken i 2 cm långa bitar. Blanda samman.
  13. Lägg terrinen i mitten av tallriken, lägg de stekta grönsakerna runt om. Lägg mycket av örtblandningen på grönsakerna. Häll över consommén. Klart att avnjutas.
2 april 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...