Vildsvinskarré 
med potatis och rotfruktsgratäng

Vildsvinskarré 
med potatis och rotfruktsgratäng
Foto: TV4

Vildsvinskarré 
med potatis och rotfruktsgratäng

Av: Jonas - Osby

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

5h

Saftig vildsvinskarré serveras med krämig potatis- och rotfruktsgratäng samt mustig rödvinsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Potatis- och rotfruktsgratäng

  • 7-9 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 3 morötter
  • 1 kålrot, liten
  • 0,5 kg ost, riven
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 dl trattkantareller
  • 0,5 l grädde
  • smör

Vildsvin

  • 1 kg vildsvinskarré, benfri

Jonas rödvinsås

  • 1 l rött vin
  • 7 enbär
  • 2 krm torkad timjan
  • 1 rödlök
  • 2 msk köttfond
  • 1 msk rönnbärsgelé

marinad

  • 5 dl rött vin
  • 1 dl soja
  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 0,5 msk peppar
  • 0,5 msk salt

Gör så här

Marinad vildsvin

  1. Marinera köttet i rödvin, soya, sweet chili sås, salt och peppar.
  2. Låt köttet marineras i kyl över natten, eller i minst 4 timmar.

Potatis- och rotfruktsgratäng

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och riv, eller skiva, rotfrukterna och potatisen.
  3. Stek kantarellerna i smör, så de får färg.
  4. Blanda allt med riven ost och kryddor.
  5. Lägg i gratängform.
  6. Tillsätt 0,5 l grädde & smör
  7. Sätt in i ugnen i ca 1 timme.

Tillagning vildsvin

  1. Grilla köttet i ca 25 minuter, eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Jonas rödvinsås

  1. Hacka och stek en rödlök.
  2. Häll 1 l rödvin i en kastrull.
  3. Tillsätt enbär, timjan, rödlök och köttfond.
  4. Koka ner till ca 50%.
  5. Sila av såsen.
  6. Tillsätt 2 dl grädde, en klick smör och smaka av.
  7. Tillsätt eventuellt en klick gelé.