Vilda älgbiffar

Vilda älgbiffar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vilda älgbiffar

11 ingredienser

Jägarmat!

Ingredienser

portioner
  • 7-800 g älginnanlår (eller biff)
  • salt
  • svartpeppar
  • malen koriander
  • 6-8 enbär, krossade

Tillbehör:

  • 1 l skogssvamp (t ex trattkantareller)
  • 2 gula lökar, skivade
  • salt
  • peppar
  • 0,5 krm strösocker
  • lingon

Gör så här

  1. Skär lövbiffar av köttet, enklast om det är halvfruset. Krydda med salt, peppar, koriander och enbär.
  2. Stek löken med matfett i en panna. Strö på en nypa socker. Stek sen svampen klar och blanda med löken.
  3. Stek biffarna ca 3 min på var sida och servera med tillbehören.