ViktVäktarnas smörgåstårta

ViktVäktarnas smörgåstårta
Foto: WW ViktVäktarna

ViktVäktarnas smörgåstårta

28

5 steg att laga

18 ingredienser

En klassisk smörgåstårta med lax, räkor och kräftstjärtar. Perfekt att bjuda på när gästerna är många.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
WW smörgåstårta points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner8 portioner

Fyllning 1

  • 4 skiva hönökaka
  • 0,5 förp tonfisk i vatten
  • 3 msk lätt fraiche 8 %
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 2 tsk hummerfond

Fyllning 2

  • 300 g räkor, skalade (1 kg med skal)
  • 1 dl kräftstjärt, skalade
  • 3 msk lätt fraiche 8 %
  • 2,5 msk lättmajonnäs
  • 1 msk dill, hackad

Garnering

  • 1 dl lätt fraiche 8 %
  • 300 g räkor, skalade (1 kg med skal)
  • 100 g kallrökt lax, tunt skivad
  • 0,5 citron
  • 1 bit gurka
  • 0,5 kruka dill
  • sparris
  • sallad

Gör så här

  1. Lägg ut 2 hönökakor på ett fat så att de bildar en cirkel.
  2. Gör första fyllningen genom att blanda ihop avrunnen tonfisk, fraiche, dill och hummerfond. Bre det på brödet. Lägg på två kakor till.
  3. Gör andra fyllningen genom att grovhacka räkor och kräftstjärtar och blanda med fraiche, majonnäs och dill. Bre det på brödet.
  4. Lägg på plastfolie och ställ in i kyl ett par timmar.
  5. Bre resterande fraiche runt om, lägg räkor i en hög mitt på tårtan. Dela laxskivorna på längden och snurra dem till små rosor och lägg runt räkorna. Lägg på citronklyftor mellan laxrosorna. Tryck fast gurkskivor längs med kanten. Toppa med dill, sparris och sallad och servera.
TIPS!
Lätt potatissallad

Fler tips från WW ViktVäktarna