• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

ViktVäktarnas skaldjurslasagne

ViktVäktarnas skaldjurslasagne
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

ViktVäktarnas skaldjurslasagne

6 steg att laga

14 ingredienser

50 m

Lasagne kan varieras i det oändliga. Här är en variant med kräftstjärtar, räkor och bladspenat. Jättegott!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Vill du ha såsen tjockare kan du reda med såsredning.

Ingredienser

4 portioner
  • 0,5 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • ca 170 g kräftstjärtar i lake [1 burk]
  • 300 g skalade räkor [1 kg med skal]
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde (4 %)
  • 2 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 3 msk koncentrerad hummerfond
  • 200 g bladspenat
  • salt
  • peppar
  • 200 g färska lasagneplattor
  • ca 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Strimla purjolök och fräs tillsammans med pressad vitlök i olja. Låt avrunna kräftstjärtar och skalade räkor fräsa med ett par minuter.
  3. Strö på mjöl och häll på matlagningsgrädde och mjölk. Tillsätt fond och sjud ihop till en sås. Vänd till sist ner spenat så att den mjuknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva sedan lasagneplattor och sås, avsluta med sås.
  5. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter tills lasagnen fått fin färg.
  6. Servera med sallad.
Tips!
ViktVäktarna Lax i ugn med lime och cashewtäcke

Fler tips från WW ViktVäktarna