Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.
Läs mer
Ingredienser
semlor
50 g margarin (80 %)
2,5 dl lättmjölk (0,5 %)
50 g jäst
1,25 dl lättkvarg (1 %)
0,25 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
0,75 dl vit sirap
9 dl vetemjöl
Pensling
1 äggula
3 msk lättmjölk (0,5 %)
Fyllning:
150 g mandelmassa
0,5 dl lättmjölk (0,5 %)
3 dl mellangrädde (27 %)
Gör så här
Smält margarin, tillsätt mjölk och värm till 37°.
Smula jäst i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör om så att jästen löser sig.
Blanda ner kvarg, salt, kardemumma, sirap och det mesta av mjölet. Låt jäsa ca 30 minuter. Arbeta degen på mjölat bord och forma 30 bullar. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa 30 minuter.
Vispa ihop äggula med mjölk och pensla bullarna. Grädda i ugn 225° 6-8 minuter. Låt bullarna svalna under bakduk.
Skär av ett lock på bullarna, gröp ur lite ur underdelen och blanda med mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädde och klicka på. Lägg på locket och pudra över lite florsocker.