I samarbete med ViktVäktarna

ViktVäktarnas äppelpaj

6 röster
50 m
10 bitar
ViktVäktarnas äppelpaj
Foto: ViktVäktarna

Prova den här läckra äppelkakan med en pajdeg på havregryn som gör den härligt krispig.

SmartPoints/bit: 7

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.


Tips! Servera med glass eller vaniljsås om du vill. Tänk på att det blir ett högre SmartPointsvärde då

Visa mer
50 m
10 bitar

Du behöver

Pajdeg

  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 100 g margarin
  • 1,5 msk vatten

Fyllning

  • 3 msk socker
  • 1 msk kanel
  • 3 äpple

Gör så här

  1. Blanda havregryn, mjöl, socker och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop. Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda i ugn 225 grader ca 10 minuter.
  2. Blanda socker och kanel. Skiva äpple i tunna skivor och vänd i socker och kanel. Lägg skivorna i pajskalet.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
11 maj 2018

Fler goda recept