ViktVäktarnas äppelpaj

ViktVäktarnas äppelpaj
Foto: WW ViktVäktarna

ViktVäktarnas äppelpaj

41

3 steg att laga

8 ingredienser

50 m

Prova den här läckra äppelkakan med en pajdeg på havregryn som gör den härligt krispig.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Servera med glass eller vaniljsås om du vill. Tänk på att det blir ett högre SmartPointsvärde då

läs mer
ww äppelpaj points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner10 bitar

pajdeg

  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g margarin
  • 1,5 msk vatten

Fyllning

  • 3 msk strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 3 äpplen

Gör så här

  1. Blanda havregryn, mjöl, socker och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop. Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda i ugn 225 grader ca 10 minuter.
  2. Blanda socker och kanel. Skiva äpple i tunna skivor och vänd i socker och kanel. Lägg skivorna i pajskalet.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.