ViktVäktarnas äppelpaj

ViktVäktarnas äppelpaj
Foto: WW ViktVäktarna

ViktVäktarnas äppelpaj

41

3 steg att laga

8 ingredienser

50 m

Prova den här läckra äppelkakan med en pajdeg på havregryn som gör den härligt krispig.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww äppelpaj points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner10 bitar

pajdeg

  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g margarin
  • 1,5 msk vatten

Fyllning

  • 3 msk strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 3 äpple

Gör så här

  1. Blanda havregryn, mjöl, socker och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda ihop. Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda i ugn 225 grader ca 10 minuter.
  2. Blanda socker och kanel. Skiva äpple i tunna skivor och vänd i socker och kanel. Lägg skivorna i pajskalet.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.