Viktväktarna artikelww_viktväktarna_logo_svg

WW ViktVäktarnas 7 tips att komma i form

Att WW ViktVäktarna fungerar för att komma i form, det är väl känt vid det här laget! Men vad är då deras hemlighet som fungerat i decennier och som slår ut alla trenddieter? Vi träffade WW ViktVäktarnas kostexpert Karin Nileskog som berättade om de 7 bästa tipsen för att komma i form.

1. Dina matvanor

Det kan låta tråkigt, men att se över vad du har i skafferiet är A och O. Det vi har hemma - det är vad vi äter! Ha många bra basvaror som exempelvis bönor, linser, pasta och krossade tomater. Planera grundligt och gör inköpslistor. Allt börjar i affären!

2. Fronta den bra maten

Ställ den bra maten längst fram i kylskåp och skafferi. Maten med guldkant, den som du kanske planerar att unna dig till helgen ställer du längst bak för att inte skapa onödigt lockande. 

Grunden är att välja mat som gör dig välmående - inte illamående 

3. Hunger är ok!

För de flesta människor är hunger normalt och inget farligt. Tillåt dig själv att känna hunger, då uppskattar du maten mer. Ät gärna frukt som mellanmål, eller en knäckemacka med keso och grönsaker. Energibars och rawfood i all ära, men det kan vara lurigt. Även om de innehåller nyttiga fetter är det ofta mycket kalorier i dessa.

4. Planera in guldkanten

För att verkligen lyckas gå ned i vikt är det viktigt att planera och ha en strategi för när man ska unna sig det lilla extra. Se till att planera veckan och ha ett mål.

5. Rör på dig!

Hellre 20-30 minutersmotion varje dag än sporadiska besök på gymmet. Hitta de små aktiviteterna som finns naturligt i din vardag och gör dem till en daglig rutin. Kanske hoppa av en busstation tidigare? 20 minuters promenad varje dag gör gott för kroppen.

6. Tillsammans

Det är bevisat att tillsammans lyckas vi bättre med viktnedgång än om du tuffar på själv. Med WW ViktVäktarna har du stöd både från gemensamma träffar och via WW ViktVäktarnas community, Facebook och Instagram.

7. Hur mår du?

Vågen är ett viktigt och konkret verktyg för att både gå ner och hålla vikten. Men viktigast är faktiskt hur du mår och att du känner förändringar i kroppen. Att hitta en ny balans gör att vi både sover bättre och blir piggare. Grunden är att välja mat som gör dig välmående - inte illamående.

Ja, jag vill också komma i form och är nyfiken på WW ViktVäktarnas alla recept och medlemserbjudande

ViktVäktarnas meny

ENKELT
ViktVäktarna krämig tomatsoppa med halloumi
Fiskgratäng med dill och citron
ENKELT
Ugnspannkaka med kalkonbacon ny
POPULÄRT
Choklad- och jordnötstryffel

Festliga recept

Skaldjurstårta
Sill- och potatispaj
ViktVäktarna dryck
Artikel

Ät smart hela sommaren!

Äntligen är sommaren här. Långa, varma kvällar, god mat och dryck och lata semesterdagar...

Lätt potatissallad
ViktVäktarna Västerbottenpaj med filodeg
Lättlagad räkpaj
Tomatpaj
ViktVäktarna  Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos
Artikel

5 lätta laxrecept från WW ViktVäktarna

Lax passar lika bra som vardagsmat som till fest. Här är 5 supersmarriga recept från...

ENKELT
Grillad halloumi med päronsallad