Vietnamesisk baguette med marinerad kyckling och sojamajonnäs

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Vietnamesisk baguette med marinerad kyckling och sojamajonnäs

26 ingredienser

Läcker baguette med smaker från det vietnamesiska köket! En lätt men matig rätt med marinerad kyckling, smakrikt ris, syrad lök, grönsaker och sojamajonnäs.

Ingredienser

portioner
  • 4 baguetter, halva
  • 4 kycklinglår utan ben
  • 0,5 gurka, tunt skivad
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 dl risvinäger
  • 4 msk rostad lök
  • 1 krispsallad
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk soja

Kycklingmarinad

  • 2 dl soja
  • 4 msk misopasta
  • 4 msk sambal oelek
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 1 tsk vitlök, hackad

Till riset

  • 2 dl jasminris
  • 3 stjärnanis
  • 2 kardemummakärnor
  • 2 torkad chilifrukt
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 2 msk matolja
  • 4 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 morot, stor och tärnad
  • 3 msk gröna ärtor

Gör så här

  1. Blanda soja och majonnäs.
  2. Marinera gurka och rödlök med risvinäger.
  3. Skär salladen i stora bitar och bryt bladen.
  4. Blanda marinaden och häll den över kycklingen och stek sedan kycklingen och avsluta i ugn ca 160 grader i 10-15 minuter, skiva upp kycklingen innan serveringen.
  5. Fräs lök, vitlök, morot och kryddorna till riset i lite olja och häll sedan på riset och låt gå med i ca 1-2 minuter, häll sedan på vatten och koka färdigt, ta åt sidan.
  6. Stek riset i smör innan servering och blanda i ärtorna, krydda med salt och peppar.
  7. Dela baguetten och värm den.
  8. Fylla baguetten med ris i botten, sen sallad och gurka. Lägg sedan i den varma kycklingen och toppa med syrad lök, rostad lök och sojamajonnäsen.