Jordärtskockstimbaler med räkor och bladpersiljesås

Vera - Stockholm1
Foto: TV4

Jordärtskockstimbaler med räkor och bladpersiljesås

Av: Vera - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40 min + 30 min i ugn

Jordärtskockstimbaler med räkor och bladpersiljesås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Veras drycktips
Mineralvatten.

Ingredienser

portioner

Timbaler

  • 300 g jordärtskocka [ca 8 st]
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • smör
  • 1 krm salt
  • 20 räkor

Bladpersiljesås

  • 40 g färsk bladpersilja
  • 1 msk citron, saft
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • krm salt

Gör så här

Timbaler

  1. Smörj fem ugnsfasta portionsformar. Ställ dem på en liten långpanna. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i matlagningsgrädden. Mixa allt med stavmixer.
  3. Låt svalna något och rör i de båda äggen. Smaka av med saltet. Fyll formarna. Täck med alimuniumfolie. Häll kokande vatten i långpannan till formarnas halva höjd ungefär. Grädda i c:a 30 minuter tills timbalerna stelnat.
  4. Stjälp upp dem, garnera med räkor och bladpersiljesås. De kan ätas både varma eller avsvalnade.

Bladpersiljesås

  1. Mixa allt förutom stjälkarna på persiljan till en slät sås med stavmixer eller matberedare. Smaka av med saltet.