Vegosill med parmesan och pesto

Vegosill med parmesan och pesto
Foto: Angelica Söderberg

Vegosill med parmesan och pesto

13 ingredienser

24 h

Gör något nytt till påsk eller midsommar - Vegetarisk sill med en pesto på tomat och ruccola.

Ingredienser

portioner stor burk

Lagen

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 2 aubergines

Vegosill

  • 2 dl crème fraîche
  • 4 msk Paul&Thom pesto tomat och ruccola
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 1 äggula
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Inlagd aubergine

  1. Mät upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Koka upp och tillför lagerblad och kryddpeppar. Skiva löken och strimla auberginen. Lägg i en burk och häll över lagen. Låt dra i minst ett dygn.

Vegosill

  1. Rör ihop crème fraiche, pesto, riven parmesan och äggula. Häll av lagen från den inlagda auberginen och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Toppa med valfri ört som dekoration.