Vegopytt med saltbakade rödbetor

Vegopytt med saltbakade rödbetor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vegopytt med saltbakade rödbetor

13 ingredienser

Saltbakade rödbetor ser lite skrynkliga ut, men smaken är fantastisk. Så det är inte bara inlagda rödbetor som passar till pytt.

Ingredienser

portioner
  • 4 rödbetor
  • grovt salt
  • 4 potatisar
  • 1 rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 zucchini
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Häll grovt salt i bottnen på en ugnssäker form. Tvätta rödbetorna noga, placera ut dem på saltet och grädda i ugn ca 1 1/2 timme eller tills de är mjuka.
  2. Skala och tärna rotselleri och morötter och skala och hacka lök och vitlök. Skölj och strimla purjolöken och skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna zucchinin.
  3. Hetta upp en panna och fräs lök, pressad vitlök och purjolök. Tillsätt rotfrukterna och stek tills de blivit lagom mjuka. Tillsätt zucchini och paprika mot slutet. Krydda med salt och peppar.