Vegomacka och tonfiskmacka

Vegomacka och tonfiskmacka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vegomacka och tonfiskmacka

16 ingredienser

Det finns många som inte vill äta kött eller kyckling. Här kommer en vegomacka och en tonfiskmacka till dem.

Ingredienser

portioner

Vegomacka:

  • 1 minibaguette
  • 1 dl alfaalfagroddar
  • örtsalt
  • vitpeppar, malen
  • 0,5 avokado
  • citronsaft, pressad
  • 1 tomat

Tonfiskmacka:

  • 2 skivor vitt bröd
  • 0,5 burk tonfisk
  • 0,5 msk gul lök, finhackad
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk kapris
  • salladsblad
  • några lökringar
  • 1 rädisa

Gör så här

  1. Vegomacka: Skåra baguetten på längden. Skär tomaten i tunna skivor. Mosa avokadoköttet med citronsaft, salt och peppar. Lägg groddarna i botten på mackan, bre på avokadomoset och stick in tomatskivor överst. Krydda med örtsalt och peppar.
  2. Tonfiskmacka: Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka löken fint och skär lökringarna. Skiva rädisorna. Blanda samman tonfisk, lök, kapris, salt och peppar. Lägg sallatsbladen i botten, lägg på tonfiskröran och toppa med lökringar och rädisskivor.