Vegolasagne med smak av ajvar och mandel

POPULÄRT
Vegolasagne med smak av ajvar och mandel

Vegolasagne med smak av ajvar och mandel

9 ingredienser

60 m

Krämig vegansk lasagne med zucchini, ajvar och mandel. Perfekt vardagsmat!

Ingredienser

portioner
  • 12 lasagneplattor
  • 5 dl mandeldryck
  • majsstärkelse, till redning
  • 250 g ajvar relish (stark)
  • 2 zucchini
  • 100 g sötmandel, rostad
  • 1 king solo vitlök
  • olja
  • 1 msk Vegeta

Gör så här

  1. Koka upp mandelmjölken och red den med lite maizena till en tjock kräm. Blanda i Ajvar och Vegeta.
  2. Mixa vitlök med lite olja.
  3. Skiva zucchinin i 5 mm tjocka skivor och stek dem snabbt i en het panna tillsammans med vitlöken.
  4. Rosta mandel lite lätt.
  5. Täck botten på en stor ugnsfast form med ajvar- och mandelsåsen. Varva sedan med lasagneplattor, sås, zucchinin, lasagneplattor och sås. Avsluta med att strössla över lite rostad mandel mellan alla lager. Baka i ugn på 160 grader i 40 minuter.