I samarbete med Podravka

Vegolasagne med smak av ajvar och mandel

60 m
4
60 m
4

Du behöver

  • 12 lasagneplattor
  • 5 dl mandelmjölk
  • maizena, till redning
  • 250 g stark ajvar
  • 2 zucchini
  • 100 g skalad mandel, rostad
  • 1 king solovitlök
  • olja
  • 1 msk Vegeta

Gör så här

  1. Koka upp mandelmjölken och red den med lite maizena till en tjock kräm. Blanda i Ajvar och Vegeta.
  2. Mixa vitlök med lite olja.
  3. Skiva zucchinin i 5 mm tjocka skivor och stek dem snabbt i en het panna tillsammans med vitlöken.
  4. Rosta mandel lite lätt.
  5. Täck botten på en stor ugnsfast form med ajvar- och mandelsåsen. Varva sedan med lasagneplattor, sås, zucchinin, lasagneplattor och sås. Avsluta med att strössla över lite rostad mandel mellan alla lager. Baka i ugn på 160 grader i 40 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept