Vegobullar med sötpotatismos

KNORR Vegetariska Köttbullar
Foto: Knorr

Vegobullar med sötpotatismos

17 ingredienser

55 min

Klassiska köttbullar i ny tappning. Gjorda på svamp, vildris och gröna linser och är goda för både dig och planeten. Tips! Byt ut ricottan mot sojagrädde och ägget mot majsstärkelse för att få rätten vegansk.

Knorr tipsar!
Knorr Rich Vegan Vegetable Fond

Knorr tipsar!

Förenkla din matlagning med fond från Knorr. Hitta alla smaker och priser här!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Sötpotatismos

  • 4 sötpotatisar, skurna
  • 200 g pumpa, skuren
  • 1 msk Knorr Rich Vegetable Vegan Fond
  • 125 ml ricotta

Vegetariska köttbullar

  • 250 g champinjoner, finhackade
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g grönkål, finhackad
  • 200 g vildris, kokt
  • 200 g torkade gröna linser
  • 2 ägg
  • 125 ml ricotta
  • 150 g ströbröd
  • 1 tsk Knorr Rich Vegetable Vegan Fond

Sås

  • 1 gul lök, fint tärnad
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk Knorr Rich Vegetable Vegan Fond
  • 125 ml ricotta

Gör så här

Vegetariska köttbullar

  1. Sätt ungen på 200 grader. Koka vildriset och linserna enligt instruktionen på förpackningarna.
  2. Stek champinjonerna på hög värme med en skvätt olja. Tillsätt vitlöken och grönkål och stek i några minuter på medelhög värme.
  3. Häll i svampblandningen i det kokta riset tillsammans med linserna och ströbrödet. Blanda ingredienserna i en mixer.
  4. Tillsätt äggen, ricottan och Knorr Rich Vegetable Vegan Fond och blanda ihop i mixern. Krydda efter smak.
  5. Forma till köttbullar och lägg de på en bakplåt med bakplåtspapper. Häll lite olja på köttbullarna och låt stå i ugnen runt 20 minuter tills de är gyllenbruna. Ställ åt sidan och håll de varma.
  6. Vid servering, lägg köttbullarna i såsen och värm igenom. Servera tillsammans med sötpotatismoset.

Sötpotatismos

  1. Sänk ugnen till 180 grader.
  2. Lägg sötpotatisen och pumpabitarna på en ugnsform och häll lite olja över. Låt de stå i ungen i ungefär 20 min.
  3. Mosa sötpotatisen och pumpan med en potatisstöt tillsammans med ricottan och Knorr Rich Vegetable Vegan Fond. Krydda efter smak.

Sås

  1. Häll 4 msk vegetabilisk olja i en stekpanna, tillsätt löken och champinjonerna.
  2. Addera Knorr Rich Vegetable Vegan Fond, 200 ml vatten och ricotta. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
TIPS!
Fler smakrika recept från Knorr!
Knorr Vegolasagne på 20 minuter

Fler smakrika recept från Knorr!

Mustiga grytor, smakrika soppor och härliga one pot-recept!

Läs mer