Vegobowl med grönkålsmajonnäs

Vegobowl med grönkålsmajonnäs

13 ingredienser

15 m

En krispig och fräsch sallad som blir extra god och smakrik med grönkålsmajonnäs.

Ingredienser

portioner
  • 65 g salladsmix
  • 2 avokador
  • 1 förp sojabönor [250 g]
  • ca 400 g brysselkål
  • 1 gurka
  • 1 dl pumpakärnor
  • sesamfrön, som garnering
  • 250 g gul körsbärstomat [1 förp]

Grönkålsmajo

  • 2-3 grönkål, blad, finhackade
  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt. Lägg i brysselkålen och koka i ca 5-7 minuter. Häll av vattnet och häll i en klick smör om önskas.
  2. Blanda majonnäsen med finhackad grönkål, några droppar citron, salt och peppar.
  3. Hyvla gurkan på längden med ett rivjärn, dela tomaterna och skiva avokadon.
  4. Montera mixsalladen i en djup skål, avokado, tomater, sojabönor, brysselkål och snurra gurkstrimlorna till ett bo i mitten. Toppa med sesamfrön och pumpakärnor.