I samarbete med Hellmann's

Vegobowl med grönkålsmajonnäs

1 röst
15 m
4
Hellmanns vegobowl
15 m
4

Du behöver

  • 65 g mixsallad
  • 2 avokado
  • 1 pkt sojabönor (250 g)
  • ca 400 g brysselkål
  • 1 gurka
  • 1 dl pumpakärnor
  • sesamfrön som dekoration
  • 250 g gula cocktailtomater (1 pkt)

Grönkålsmajo

  • 2-3 grönkålsblad, finhackade
  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 0,5 citron, saften
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och salt. Lägg i brysselkålen och koka i ca 5-7 minuter. Häll av vattnet och häll i en klick smör om önskas.
  2. Blanda majonnäsen med finhackad grönkål, några droppar citron, salt och peppar.
  3. Hyvla gurkan på längden med ett rivjärn, dela tomaterna och skiva avokadon.
  4. Montera mixsalladen i en djup skål, avokado, tomater, sojabönor, brysselkål och snurra gurkstrimlorna till ett bo i mitten. Toppa med sesamfrön och pumpakärnor.
12 april 2018

Fler goda recept