Vegobolognese med kikärtor & örter

POPULÄRT
Pasta bolognese med vegostrimlor, kikärtor & örter Kung Markatta
Foto: Angelica Söderberg

Vegobolognese med kikärtor & örter

14 ingredienser

15 m

Glöm bolognese med kött - den här snabba varianten med vegostrimlor är vansinnigt god! Prova nyheten Vegostrimlor från Kung Markatta.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Kung Markatta Vegostrimlor
  • 1 förp Kung Markatta Kikärtor
  • 400 g Kung Markatta Krossade tomater
  • 2 morötter (stora)
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl Kung Markatta Solrosfrön, hackade
  • 1-2 msk soja
  • färsk oregano
  • färsk basilika
  • salt
  • peppar
  • 4 port Kung Markatta Fusilli Fullkorn

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Skiva morötterna i tunna slantar (gärna med mandolin) och hacka löken samt örterna.
  3. Stek strimlorna, morötterna och löken och tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka ihop på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med kryddor och örter.
  4. Häll upp pastan och bolognesen i en skål. Toppa med lite hackade solrosfrön och färska örter.